Lehden aukeamasta kuva, aiheena lykkäsukorotus Ohje-nuora-palstan juttu, joka sisältää värikkään piirroskuvituksen.

Työeläke-lehden ilme uudistui värein ja fontein

Kesäkuun numerosta alkaen (Työeläke 2:2024) painettu Työeläke-lehti on uudistunut ulkoasultaan. Muutokset ilmenevät etenkin pääväreissä ja kirjasintyypeissä.

Painetussa lehdessä säilyi entisellään tuttu juttujärjestys ja konseptirunko, mutta muilta osin puimme lehden uuteen tyyliin. Printtilehdessä värit hehkuvat nyt marjapuuronpunaisen ja luumunsinisen sävyissä. Otsikoiden ja palstatekstien fontit ovat vaihtuneet perinteistä typografiaa noudattelevaan Le Monde -kirjasimeen.

Uudistuksen toteuttivat Eläketurvakeskuksen graafinen suunnittelija Katri Saarteinen ja sivuntuotannon teknisen kumppanimme AsteHelsinki Oy:n taittaja Markku Laitinen yhteistyössä toimituksen kanssa.

Uutta henkivät kuvittaja Satu Kettusen piirrokset. Visuaalisesti-aukeaman tuotamme datavisualisoija Juuso Koposen kanssa.

Samassa yhteydessä myös Työeläkelehti.fi-verkkolehti uudistui etusivun ilmeeltään ja rakenteeltaan.

Lehden visuaalisen ilmeen uudistuksessa juuri näköislehti niin kuin verkkolehtikin sisältävät joidenkin artikkelien osalta jutun tausta-aineistoon vievän QR-koodin.

Työeläke-lehden näköislehtiarkisto on myös maksutta kaikkien ulottuvilla missä ja milloin vain. Näköislehdet ovat kaikki vuodesta 1965 lähtien arkistoituina Julkari.fi-palveluun. Myös painetun lehden voi tilata maksutta itselleen, verkkolehden etusivulta vievät painikkeet näihin molempiin toimintoihin.