Tutkittua tietoa eläketurvasta

Miten eläkeuudistukset vaikuttavat eläkeläisten tuloihin? 

Etsitkö tietoa siitä, miten eläkeläiset tulevat toimeen tai miten aiemmat eläkeuudistukset ovat vaikuttaneet työuriin tai eläkkeelle siirtymiseen? Eläketurvakeskus on koonnut keskeisiä tutkimustuloksia Tutkittua tietoa eläketurvasta -sivuille.

Vanhuuseläkeläisillä vakavat toimeentulo-ongelmat ovat harvinaisempia kuin muilla väestöryhmillä.

Tämä ei ole välttämättä ole yleisesti tunnettu fakta. Epätietoisuutta saattaa olla myös siitä, mikä muuttui vuoden 2017 eläkeuudistuksessa: melko harva tuntee vaikkapa lykkäyskorotuksen.

Eläketurvakeskus on koostanut Tutkittua tietoa eläketurvasta -sivuille tietopaketteja keskeisistä tutkimusteemoistaan.

Tähän mennessä on julkaistu sivut eläkeläisten toimeentulosta, eläketurvan tuntemisesta ja luottamuksesta eläketurvaan sekä työkyvyttömyyseläkkeistä ja työkyvystä.

Haluamme, että tutkimustieto on helposti löydettävissä.

Loppuvuoden aikana julkaistaan uusi sivu vuoden 2005 ja 2017 eläkeuudistusten vaikutuksista. Tämä tieto on tarjolla hyödynnettäväksi tulevan uudistuksen valmistelussa.

– Haluamme, että Eläketurvakeskuksen tuottama tutkimustieto on helposti löydettävissä päätöksentekijöille ja kaikille eläketurvasta kiinnostuneille. Sivuilta löytyy kootusti tutkimusten päätuloksia ja linkit tutkimuksiin tarkemman tarkastelun tarpeisiin, kertoo tutkimusosaston osastopäällikkö Susan Kuivalainen.

Ensi vuoden alkupuolella julkaistaan tutkimussivusto työurista.

Siirry Tutkittua tietoa eläketurvasta -sivuille Etk.fihin.