Työeläkevakuutus­maksut pysyvät ennallaan

Työeläkevakuutusmaksu on myös ensi vuonna keskimäärin 24,4 prosenttia palkasta. Maksu jakautuu työnantajan ja palkansaajan maksuosuuksiin.Työnantajan keskimääräinen maksu on 16,95 prosenttia palkkasummasta. Kuitenkin koronakriisin elvytystoimena työnantajien maksua alennettiin vapusta lähtien 2,6 prosenttiyksiköllä. Määräajan voimassa oleva alennus oli kertaluonteinen ja päättyy vuoden lopussa.

Palkansaajista 53–62-vuotiaat saavat koretettua karttumaa ja maksavat puolitoista prosenttiyksikköä korkeampaa vakuutusmaksua eli 8,65 prosenttia palkasta. Mutta sitä nuoremmilla ja yli 62-vuotiailla palkansaajilla maksuosuus on 7,15 prosenttia palkasta.

Yrittäjillä ja maatalousyrittäjillä maksut pysyvät ennallaan ja ovat ensi vuonna 24,10 prosenttia. Vastaavasti 53–62-vuotiaiden korotettu maksu on 25,60 prosenttia.