Mikko Kautto seisoo kalasataman kampuksen edessä
Eläketurvakeskus avaa ovensa Kalasataman Kampuksella tammikuussa. Toimitusjohtaja Mikko Kautto Kalasatamassa, toimitilat sijaitsevat taustalla sijaitsevan valkean rakennuksen pohjoispäädyssä, kolmannessa ja neljännessä kerroksessa.

Eläketurvakeskus muuttaa Pasilasta

Toimitusjohtaja Mikko Kautto seisoo Kalasatamassa, Eläketurvakeskuksen uuden toimitalon edessä. Pian Kalasataman Kampuksen toimitalon kerroksiin syttyvät valot ja paikka herää eloon.

Eläketurvakeskuksen toiminta Kalasataman Kampuksella alkaa reilun kuukauden päästä tammikuun alussa. Nykyinen Pasilan toimitalo Kirjurinkadulla on viimeistä päivää käytössä 18. joulukuuta, jolloin viimeinen kävijä sammuttaa lähtiessään tornitalon valot. Muuton aikana kaikki toiminnot hoidetaan etäyhteyksin.

Muutto ei vaikuta Eläketurvakeskuksen asiakkailleen tarjoamiin palveluihin tai toimintaan.

Eläketurvakeskuksella (ETK) on Helsingin Itä-Pasilassa pitkä historia takanaan. Sinne ETK muutti vuonna 1976 vastavalmistuneeseen tornitaloon. Kun Pasilan toimitalo tuli vuosi sitten myydyksi, sopivia vuokrattavia toimitiloja katsottiin usealta alueelta.

Ehdolla oli monenlaisia tiloja. Lopulta valintaan vaikutti aikataulu ja Kalasataman Kampuksen hyvät puitteet, etenkin uuden teknologian tuomat mahdollisuudet.

– Otamme Kampuksella käyttöön monitilatoimiston mahdollistamia uudenlaisia työ- ja toimintatapoja ja myös tekniset työvälineet uudenaikaistuvat. Näin muutto tulee muovaamaan myös työn tekemisemme tapaa, toimitusjohtaja Mikko Kautto sanoo.

Kalasataman uusi monitilatoimisto vahvistaa yhdessä tekemistä. Moderni toimitila valikoitui työnteon paikaksi hieman päälle 300 työntekijälle. Henkilöstö on osallistunut alusta asti aktiivisesti työtilojen ja toiminnallisuuksien suunnitteluun.

Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen tulee lisääntymään ja avoimuus sen myötä.

Eläketurvakeskus tunnetaan hyvästä työilmapiiristään, ja se halutaan säilyttää paikasta riippumattomana.

– Yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen tulee lisääntymään ja avoimuus sen myötä, Kautto näkee.

Pääosin omista työhuoneista siirrytään monitilatoimistoon, jossa oman työpisteen voi päivittäin valita työtehtävään sopivasti. Tavoitteena on mahdollistaa erilaisia työn tekemisen tapoja ja lisätä vuorovaikutusta.

Käyntiasiakaspalvelua ei tarjota enää ETK:n toimitilan yhteydessä, vaan se asettuu International House Helsingin (IHH) tiloihin uuden toimitilan läheisyyteen osoitteeseen Lintulahdenkuja 2. Kaikki muut toiminnot siirtyvät uusiin toimitiloihin muuton yhteydessä ja pyörivät entiseen tapaansa.

– Meillä on ollut toimintaa IHH:ssa jo aiemmin ja nyt käyntiasiakkaiden palvelu keskitetään sinne, Kautto kertoo.

Uusi toimitila joustaa työn tarpeiden mukaan nykyistä paremmin ja mahdollistaa myös tulevia tilanmuutostarpeita. Kampuksen toimitilaa ja varsinkin kokouskeskusta on suunniteltu niin, että työn ja sidosryhmätoiminnan tarpeet onnistuvat mutkattomasti uusissa tiloissa.

Kalasataman Kampuksella hyödynnetään tekoälyä sekä energiatehokkuuden että sisäilmasto-olosuhteiden optimoinnissa. Kampuksella on BREEAM-ympäristösertifikaatti.

Eläketurvakeskus on tehnyt pitkäaikaisen vuokrasopimuksen Varman kanssa Kalastaman Kampuksen kolmannen ja neljännen kerroksen toimistotiloista sekä lisäksi toisen kerroksen kokouskeskuksesta.

Eläkevakuuttamisen tietojärjestelmäpalveluita tuottava Arek Oy muuttaa samaan aikaan ja asettuu viidenteen kerrokseen.

Muuttovuosi on myös Eläketurvakeskuksen 60-vuotisjuhlavuosi.

– Hyppäys nykyisestä uuteen on monin tavoin valtava. Uusi toimipaikka on rakennettu kestämään aikaa ja antaa puitteet muovata tiloja tulevaisuuden tarpeiden mukaan, Kautto kertoo.

– ETK viihtyy täällä pitkään. Kampuksesta tulee näin uusi kotisatamamme, Kautto uskoo.

Muuton tärkeät päivämäärät

  • Eläketurvakeskus muuttaa Helsingin Kalasatamaan.
  • Uusi toimitila on Kalasataman Kampus, osoitteessa Tukkutorinkuja 5.
  • Uuden toimiston ovet avautuvat maanantaina 4. tammikuuta.
  • Asiakaspalvelun käyntiasiointia tarjotaan kokonaisuutena International House Helsingin (IHH) tiloissa uuden toimitilan läheisyydessä Lintulahdenkuja 2:ssa.
  • Kaikki muut toiminnot siirtyvät uusiin toimitiloihin muuton yhteydessä.
  • Pasilan toimitalo Kirjurinkadulla on viimeistä päivää avoinna perjantaina 18. joulukuuta.
  • Väliajan (19.12.‒31.12.) kaikki palvelut toimivat etäyhteyksin.
  • Yhteystiedot ja tarkemmat vierailuohjeet löytyvät Etk.fi-verkkopalvelusta