Carl Pettersson
Työeläkeyhtiö Elon toimitusjohtaja Carl Pettersson. (Arkistokuva)

Elo tehostaa toimintaansa ja vähentää henkilöstöä

Työeläkeyhtiö Elo on irtisanonut henkilöstöään. Syyskuun alussa yhtiön toimitusjohtaja Carl Pettersson kertoi tiedotteessaan 44 tehtävän lakkauttamisesta. Arviolta useampi kuin joka kymmenes työntekijä on joutunut jättämään paikkansa.

Osa työsuhteista päättyy tämän vuoden puolella ja osa ensi vuoden puolella. Yhtiö on tarjonnut osalle uutta tehtävää talon sisällä.

– Irtisanomiset ovat meille raskas paikka. Tuemme parhaamme mukaan irtisanottavien uudelleentyöllistymistä ja olemme heidän tukenaan, sanoo toimitusjohtaja Pettersson.

Viime vuoden toimintakertomuksen mukaan Elossa oli keskimäärin 531 työsuhdetta. Täyttä työaikaa kuvaavia henkilötyövuosia elolaiset tekivät viime vuonna keskimäärin 490.

Espoon Tapiolassa yhtiön pääkonttorissa merkittävä osa toimenkuvista tulee lisäksi muuttumaan työtehtävien uudelleenorganisoinnin myötä. Uusi organisaatio tarkoittaa myös muutoksia monien taloon jääneiden työhön ja tapaan toimia.

Petterssonin mukaan muutosneuvotteluissa tehdyillä tehostamistoimilla Elo varmisti vastaavansa toimintaympäristön muutokseen ja asiakkaidensa tarpeisiin.