Eläkekomitea-podcastien juontaja Tuija Siltamäki tarjoilee kuulijoilleen älykästä eläkekeskustelua.

Eläkekomitea palasi eetteriin

Suositun eläkepodcastin toinen tuotantokausi pureutuu muun muassa maahanmuuttoon ja alustatalouteen.

Eläkekomitean ensimmäinen tuotantokausi ylitti kuulijatavoitteet ja keräsi yli 10 000 jaksokuuntelua.

Syyskuussa käynnistyneellä toisella kaudella jatketaan hyväksi havaitulla linjalla rohkeasti eläketurvan ja yhteiskunnan suuriin kysymyksiin tarttuen.

Ohjelma nostaa keskusteluun tuoreita näkökulmia ja ajatuksia. Samalla on tarkoitus lisätä ymmärrystä monimutkaisista tulevaisuuteemme vaikuttavista kehityskuluista.

Komitean napakkana puheenjohtajana jatkaa Ylioppilaslehden päätoimittaja Tuija Siltamäki, jonka kuiva huumori keräsi paljon kiitosta kuulijapalautteissa.

– Eläkekomitea nostaa kissat pöydälle eli tarttuu eläkealan kiperiin aiheisiin ja tuo niistä esiin erilaisia ja eriäviä näkökulmia. Tavoitteena on olla podcast, joka synnyttää keskustelua myös jälkikäteen, kertoo Eläketurvakeskuksen viestintäjohtaja Tuovi Rautjoki.

Tulevaisuus on jo täällä

Eläkekomitean toisen kauden avainsana on tulevaisuus.

Eläketurva ei ole saari, vaan keskeinen osa hyvinvointivaltiota. Yhteiskunnan megatrendit ja murrokset muovaavat tulevaisuuden turvaa ja ihmisten elämää kymmenien vuosien päähän.

Esimerkiksi nyt tehtävät päätökset työperäisestä maahanmuutosta vaikuttavat siihen kuinka paljon Suomessa on työikäistä väestöä eli eläkkeen maksajia tulevaisuudessa.

Toinen kiinnostava ja ajankohtainen aihe on alustatalous. Onko ruokalähetti työntekijä vai yrittäjä, miten hänen sosiaaliturvansa tulisi järjestää?

Ensimmäinen jakso jo kuultavissa

Uusin jakso ja aiemmat jaksot löytyvät Etk.fi-palvelun podcast-sivustolta sekä Spotifysta ja muista podcast-palveluista. Jaksossa keskustellaan Suomen eläkejärjestelmän kansainvälisestä arviosta teemalla Olemmeko matkalla kohti eläkeuudistusta?

Vieraana jaksossa ovat SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta, Helsingin Sanomien politiikan toimittaja Teemu Muhonen ja Kevaan toimitusjohtajaksi juuri siirtynyt Jaakko Kiander.