Taina Erkkilä
Taina Erkkilän kirjavalintoja yhdistää yllätyksellisyys: naisen työura miehiseksi mielletyssä vankilamaailmassa ja runoudessa taas ilmaisun rajattomuus.

Taina Erkkilän kirjavinkit

Elon viestintäpäällikkönä työskentelevä Taina Erkkilä esittelee kirjasuosikkinsa.

Vankilasta sisältäpäin

Olen tuntenut Kaisa Tammen parikymppisestä, meitä yhdisti aikanaan liikunnan ammattilaisuus. Kaisa työskenteli liikuntaryhmien ohjauksen ohella myös vankilassa, ja mietin mielessäni, kuinka nuori nainen pärjää niin ”haastavassa” ympäristössä. Hyvin on pärjännyt.

Tämä kirja on osoitus siitä: vakuuttava, elämäkerrallinen kuvaus hänen nousustaan naisvankilan johtajaksi. Hän on arvostettu vankilanjohtaja, joka on luonut uransa miesvaltaisessa maailmassa, ja palkittu nais- vankien hyväksi tekemästään työstä.

Kaisa Tammi: Vankilan pomo, WSOY 2022

Hetkeksi arjen yläpuolelle

Työn ja opiskelun ohessa suosikkiharrastukseni kirjallisuus tahtoo väkisin jäädä vähälle. Kevyenä, nopealukuisena vastapainona ovat kuitenkin nuoruudessa tutuksi tulleet Risto Rasan runot. Lukiossa kansallispukuun pukeutuneena lausuin kevätjuhlassa: Ilta illalta, metsä pimenee | Varresta irti, kiertää muurahainen | raa’an puolukan, lampuksi kekoon.

Rasan oivaltavat luontorunot ovat pääosin lyhyitä ajatuksia, jotka tuovat hymyn kasvoille. Kirja on kulkenut mukana kesämökin laiturilta rentouttaviin iltahetkiin lastenlasten kanssa.

Risto Rasa: Tuhat purjetta, Otava 1992

Taina Erkkilä

Ikä: 61-vuotias
Koulutus: FM, tohtoriopiskelija
Työ: Elon viestinnän vetäjä
Lähellä sydäntä: perhe, luonto ja liikunta
Lukee seuraavaksi: Tuhansien hymyjen hotelli, Antti Helin ja Kati Häkkinen.