Mainetta ja kunniaa ETK:n podcastille

Tämänvuotisessa Oma Media -kilpailussa Eläketurvakeskuksen (ETK) tuottama Eläkekomitea-podcast noteerattiin kunnimaininnalla organisaatiomedioiden kilpailussa.

ProCom – Viestinnän ammattilaiset ry:n kilpailussa raati kiitteli podcastia vaikean aiheen käsittelystä raikkaalla tavalla, uusien näkökulmien tarjoamisesta sekä onnistumisesta haastavassa lajissa eli satiirissa.

Eläkekomitean seuraava jakso ilmestyy 13. joulukuuta. Tuolloin luvassa on erikoisjakso, jossa visioidaan unelmien eläkejärjestelmää.

Eläkekomitean edellinen marraskuun jakso (15.11.) keskittyi alustatalouden kysymyksiin useimmilla podcast-alustoilla. Pistä ohjelma seurantaan!

Näkökulmien rikkautta kiiteltiin

Eläkekomitea-podcast sai kunniamaininnan sen ansiokkuudesta omassa mediakategoriassaan. Tuomariston mukaan Eläkekomitea-podcast on saavuttanut hyviä tuloksia, jotka on saatu oikealla host-valinnalla ja vierailla sekä onnistuneella yleisömarkkinoinnilla. Tuomaristo kiittää sitä, että media käsittelee vaikeaa aihetta raikkaalla tavalla ja tarjoaa uusia näkökulmia.


Eläketurvakeskuksen Eläkekomitea-podcast syntyy yhteistyössä tuotantoyhtiö Jaksomedian kanssa. Komitean napakkana juontajana toimii Ylioppilaslehden päätoimittaja, journalisti Tuija Siltamäki.

Nainen istuu puheenjohtajan paikalla pöydän ääressä, kädet ristissä katsoo kohti lukijaa. Henkilön virellä pöydällä pöytälippuna Suomen lippu ja maljakossa kukkia.
Tuija Siltamäki juontaa Eläkekomitea-podcastit.

– Iso kiitos yhteistyökumppaneillemme Jaksomedialle ja juontaja Tuija Siltamäelle rautaisesta ammattitaidosta ja näkemyksestä. Yhdessä, hyvällä sykkeellä vaikeasta eläkeaiheestakin voi syntyä puhutteleva podcast, iloitsee podcastin tuottaja, viestinnän asiantuntija Antti Karkiainen Eläketurvakeskuksesta.

– Voiko tällaisesta aiheesta tehdä podcastin? Tietysti! Tarvitaan vain asiakas, joka tietää mitä haluaa, ja tekijät, jotka ymmärtävät miten tavoite saavutetaan. Meiltä siis isoimmat kiitokset kuuluvat ETK:lle ja Tuija Siltamäelle”, sanoo tuotantoyhtiö Jaksomedian perustaja Olli Sulopuisto.

Täsmälääke eläkekeskusteluun

Eläkekomitea pyrkii nostamaan keskusteluun tuoreita näkökulmia ja ajatuksia, unohtamatta huumoria. Samalla on tarkoitus lisätä ymmärrystä monimutkaisista tulevaisuuteemme vaikuttavista kehityskuluista.

Syksyn aikana Suomen virallisin konklaavi on käsitellyt ajankohtaisia aiheita, kuten työperäistä maahanmuuttoa ja ruokalähettien eläketurvaa.