Janne Pelkosen kirjavinkit

Voihan Venäjä

Pyrkimys ymmärtää Venäjää kiinnostaa tämänhetkisessä poliittisessa tilanteessa globaalistikin. Mutta mitä oikeastaan tiedämme tavallisten venäläisten elämästä? Toimittaja Masha Gessenin palkittu kirja on poikkeuksellisen tarkkanäköinen kuvaus Venäjän lähihistoriasta. Epätavallista on myös teoksen tietokirjaa ja romaania sekoittava tyylilaji, missä ihmiskohtaloita tarkastellaan perheiden ylisukupolvisten kokemusten kautta. 

Masha Gessen: Venäjä vailla tulevaisuutta, Docendo 2012


Luovuuden ylistys

Suomalaisen autofiktion mestari Tommi Liimatta tempaa mukaan nuoruuden seikkailuihinsa 90-luvun Rovaniemellä. Absoluuttinen nollapiste -yhtyeestäkin tutun Liimatan omaelämänkerrallista tanakkaa teosta voi lukea ysärimuisteluiden näkökulmasta tai luovuuden kehittämisen oppikirjana. Liimatalla arkiset havainnot ja maaninen kulttuurituotteiden kuluttaminen tähtäävät jatkuvaan musiikin ja kirjoittamisen ruokkimiseen.

Tommi Liimatta: Rollo, Like Kustannus 2020Janne Pelkonen

Ikä: 43-vuotias
Koulutus: yhteiskuntatieteiden maisteri (TYY)
Työ: yhteiskuntavaikuttamisen päällikkö Työeläkevakuuttajat Telassa
Lähellä sydäntä: intohimoinen keräilijä ja ”romustelija”
Lukee seuraavaksi: Esko Aho, Mustien joutsenten vuosi 1991.