PENSION FÖR MIG OCKSÅ

Keep it simple!

Klar och enkel information om arbetspensionerna är till nytta för alla oberoende av bakgrund. I våras lanserade Pensionsskyddscentralen tillsammans med Finnish Consulting Group kampanjen Pension för mig också.

Syftet med kampanjen är att informera om pensioner i lättfattlig form till personer som flyttat från utlandet till Finland. PSC besöker tillsamman med kampanjens frontfigur Mohammed Abdirahim ”Husu” Hussein invandrarorganisationer för att berätta hur de pengar som tjänas in i arbete påverkar den framtida pensionen.

När kunskapen om pensioner ökar, växer också motivationen att arbeta.

– Det hände också mig. När jag förstod hur de pengar jag förtjänar idag påverkar min framtida pension, ville jag genast satsa på min karriär, säger Husu Hussein.

Kampanjen förverkligas till stora delar på sociala medier. Få unga med utländsk bakgrund vet något om pensionsskyddet.

– Sociala medier är ett effektivt sätt att sprida informationen. Genom att finnas på sociala medier vill vi väcka intresset och nyfikenheten för pensioner.

Text: Nelli Westerholm

Foto: Maija Astikainen

Kampanj på Facebook

På kampanjens Facebooksidor finns grundfakta om arbetspensioner presenterat i form av videoklipp, bilder och texter.

För kampanjen har man utvecklat en riktgivande pensionsräknare. Räknaren är lätt att använda och var och en får snabbt och enkelt en uppfattning om sitt eget pensionsskydd.

#Eläkettämyösminulle