ledare

Innovativa tjänster

Förändringen i arbetslivet är lite som klimatförändringen: somliga säger att den är verklig och går framåt med en sådan fart att ingen hänger med. Andra påstår att det bara är påhitt eller åtminstone en kraftig överdrift.

Åsikterna varierar men utan att alls ta någon ställning kan man göra vissa iakttagelser i det allt färggrannare stadslivet. Idag kan man till exempel köpa sin morgongröt ur en vagn på gatan eller få en middag från vilken restaurang som helst hemkörd av ett cykelbudsföretag.

Många av de nya formerna för jobb och affärsverksamhet utnyttjar tekniska applikationer, men inte alla. Många jobb uppstår helt enkelt av påhittighet. Någon märker att det behövs en tjänst av något slag och kommer på hur man kan skapa den och tjäna pengar på den. Fint!

Det är vanligt att de nya tjänsterna endast sysselsätter den som kom på idén eller kanske någon till. Det uppstår säkert nya småföretag, men framför allt blir det fler som på ett eller annat sätt sysselsätter sig själva.

De representerar ingalunda något modernt proletariat, utan är rätt nöjda med sin situation, vilket också undersökningar visar. Man vet att småföretagares genomsnittliga månadsinkomst inte är hisnande, men de klarar sig. De betalar också in till sin pensionsförsäkring, förhoppningsvis tillräckligt.

Någon idérik person har också upptäckt ett behov av tjänster hos dem som sysselsätter sig själva, egenanställda och frilansar. Det har uppstått faktureringsföretag, som tar hand om betalningen av skatter och socialavgifter för ensamföretagares räkning, vilket i och för sig är bra. Frågorna väcks när faktureringsföretagen börjar agera arbetsgivare.

Arbetsavtalslagen är strikt i sin definition av kännetecknen för arbetstagare och arbetsgivare. Det leder till att den sociala tryggheten som helhet knakar en aning i fogarna när den måste böja sig till de nya formerna av arbete. För att säga det trendigt: utvecklingsbehov finns.

Inom arbetspensionssektorn borde vi göra det lätt att ordna med en försäkring och sköta ärenden. Bestämmelserna borde ändras hand i hand med utvecklingen.

I själva verket är det vår skyldighet att utvecklas, eftersom vår uppgift är att se till att människorna är arbetspensionsförsäkrade.

Fast världen förändras, finns det sådant som består: du ska få arbetspension för ditt arbete!

Kati Kalliomäki

chefredaktör

E-tidskrift: työeläke-lehti.fi

Twitter: @KatiKalliomaki