TIEDOKSI

Joka toinen kuntajohtaja

miettii alan vaihtoa

Kuntajohtajista puolet on harkinnut alan vaihtoa, selviää loppukesällä julkaistusta tutkimuksesta.

Kevan, Kuntaliiton ja Suomen Kuntajohtajat ry:n toteuttama tutkimus osoittaa, että yli puolet on miettinyt alan vaihtoa ja lähes 40 prosenttia vastanneista miettii vaihtoa toiseen kuntaorganisaatioon.

– Yli puolella kunnanjohtajista on vaihtoehtoisia suunnitelmia työuran suhteen, toteaa toimitusjohtaja Timo Kietäväinen Kevan tiedotteessa.

Lähes kaikki kuntajohtajat arvioivat oman työkykynsä hyväksi.

Anne Iivonen

Eläketietoa

viittomakielellä

Suomi.fi:ssä

Suomi.fi-verkkopalvelussa on julkaistu eläketietoa viittomakielellä. Viittomakielellä julkaistut videot vastaavat palvelun tekstisisältöjä.

Kansalaisille suunnatut eläkeaiheet valittiin yhdeksi viittomakieliseksi käännöskohteeksi Kuurojen Liiton tekemän asiakaskyselyn perusteella. Käännökset on tehty sekä suomalaisella että suomenruotsalaisella viittomakielellä.

Väestörekisterikeskuksen ylläpitämästä Suomi.fi-palvelusta löytyy kansalaisille, yrittäjille ja työnantajille suunnattua tietoa eläkkeistä.

Kansalaisille suunnatuilla sivuilla neuvotaan eläkkeelle siirtymisessä ja ulkomaan eläkkeen hakemisessa sekä kerrotaan perustietoa eri eläke-etuuksista. Yrityspuolelta löytyy tietoa työnantajan ja yrittäjän lakisääteisistä vakuutuksista sekä ulkomaantyön vakuuttamisesta.

Tietosisältöjen yhteyteen on koottu aiheisiin liittyviä työeläkealan yhteisiä sekä Eläketurvakeskuksen omia palveluja. Niitä ei ole tarjolla viittomakielellä.

Väestörekisterikeskus aikoo tuottaa viittomakielisiä sisältöjä lisää.

Kari Lindstedt

Työkyvyttömyyseläkkeiden hylkäykset aiheena

tutkimusseminaarissa

Hylkäysten osuus työeläkejärjestelmän työkyvyttömyyseläkehakemuksista on tällä vuosikymmenellä kasvanut tuntuvasti. Viime vuonna 30 prosenttia hakemuksista hylättiin.

Mikä selittää työkyvyttömyyseläkehakemusten hylkäysosuuden kasvua, ja mitä tapahtuu hylkäyspäätöksen saaneille?

Aihetta perkaavat torstaina 4. lokakuuta tutkimusseminaarissa Eläketurvakeskuksen erikoistutkija Mikko Laaksonen, Kelan tutkija Riku Perhoniemi, Invalidiliiton työllisyys- ja koulutusasiantuntija Anne Mäki sekä SAK:n asiantuntijalääkäri Kari Haring.

Tutkimusseminaari järjestetään Eläketurvakeskuksen tiloissa Helsingin Itä-Pasilassa. Jälki-ilmoittautumista voi vielä tiedustella, sillä seminaaria voi seurata myös Skypen kautta. Skype-linkki lähetetään seminaariin ilmoittautuneille.

Lähemmät tiedustelut osoitteesta koulutus@etk.fi.

Peter Lindström