ELÄKETTÄ MYÖS MINULLE

Keep it simple!

Teksti: Nelli Westerholm

Kuvat: Maija Astikainen

Mutkat suoriksi vetävä työeläketieto tulee tarpeeseen kaikille taustasta riippumatta. Eläketurvakeskus lanseerasi Finnish Consulting Groupin kanssa keväällä yhteisen Eläkettä myös minulle -kampanjan.

Kampanjan tavoitteena on jakaa yksinkertaista eläketietoa Suomeen muuttaneille ulkomaalaisille.

Eläketurvakeskus vierailee yhdessä kampanjan kasvona toimivan Mohammed Abdirahim ”Husu” Husseinin kanssa syksyn aikana ulkomaalaistaustaisten paikallisyhdistyksissä kertomassa, miten työssä tienatut eurot kerryttävät eläkettä.

Kun tietämys eläkkeistä lisääntyy, kasvaa myös into tehdä työtä.

– Näin on tapahtunut myös minulle. Kun tajusin, kuinka tienaamani eurot vaikuttavat tulevaan eläkkeeseeni, halusin heti panostaa lisää työuraani, sanoo Husu Hussein.

Kampanja hyödyntää vahvasti sosiaalista mediaa. Harva ulkomaalaistaustainen nuori tietää mitään eläketurvasta.

– Sosiaalinen media on tehokas keino jakaa sisältöä. Somea hyödyntäen ha­luamme herättää mielenkiintoa ja kiinnostusta eläkkeitä kohtaan.

Facebookin Eläkettä myös minulle -kampanjasivustolta löytyy työeläkkeen perusasioita lyhyinä videoina, kuvina ja teksteinä.

Kampanja Facebookissa

Helposti jaettavaa materiaalia on kätevästi saatavilla monikielisesti. Facebookin Eläkettä myös minulle -kampanjasivustolta löytyy työeläkkeen perusasioita lyhyinä videoina, kuvina ja teksteinä.

Suuntaa-antava eläkelaskuri kertoo arvion eläkkeestä. Laskuri on riittävään yksinkertainen ja jokainen saa nopeasti ja helposti käsityksen omasta eläketurvastaan.

Kampanjasivusto Facebookissa #Eläkettämyösminulle