lehti 50 vuotta

Lehti kertoo ilosanomaa

työstä ja eläkkeestä

Tänä vuonna 50 vuotta täyttävän Työeläke-lehden ydintarina on säilynyt samana. Ansioista kertyvä työeläke täyttää lehden palstat yhä uudelleen. Tutustu kansigalleriaan, aikamatka jatkuu seuraavalla aukeamalla.

Teksti Anne Iivonen Kansikuvat vuosikerroista

Työeläke-lehti on löytänyt vuosikymmenten myötä paikkansa työeläkealan ammatti- ja sidosryhmälehtenä.

Kun lehti perustettiin vuonna 1965, Eläketurvakeskuksen Työeläke-nimellä julkaisemaa ensimmäistä tiedotusvihkoa jaettiin huikeat 350 000 kappaletta. Itse asiassa jo pari vuotta sitä aiemmin oli tuotettu moniste, ETK Tiedonantoja.

Alkuvuosinaan Työeläke toistamistaan perusteli työeläkejärjestelmän tarpeellisuutta, olihan kaikki silloin luotava alusta.

Ihminen eläkejärjestelmässäkin viestii kaikilla aisteillaan. Ei siis ihme, että jo lehden syntyvuonna monikanavaisuus toteutui kekseliäästi.

Eläkettä janoavan kansan tiedontarpeeseen Eläketurvakeskus tuotti paitsi lehden, myös elokuvan Työ ja eläke. Lyhytelokuva kiersi elokuvateattereissa ympäri maata ja kaitafilmikopiot surrasivat pienemmissä tupailloissa.

Tänään 50-vuotisjuhlalehtemme (5.10.) kätevänä digikäyttöliittymänä kierähtää printin lisäksi luettavaksi älypuhelimen tai minkä tahansa näyttöruudun tuumiin responsiivisesti muuntautuvana.

Ajantasaisena netin välityksellä tavoitamme ketterimmin lukijamme.

Työeläke yltää sinne, minne lukijansakin – turuille ja toreille. Ydintarinan kirkas poljento työn ja eläkkeen kohtalonyhteydestä rytmittää arkista matkaamme.