pääkirjoitus

Eläkeinformaa­tiota Delhin yössä

Jälkikasvun opiskelupaikat puhututtavat. Ne puhututtavat niin paljon intialaisia tuttujani, ettei juuri muuta agendalle mahdu. Valitseeko tytär Kanadan vai USA:n? Missä­ teidän esikoisenne opiskelee? Kysytään serkulta, hänen tyttärensä paahtaa Bostonissa.

Istumme iltaa delhiläisellä kattoterassilla seurueessa, joka koostuu paikallisen Uberin varatoimitusjohtajasta, Microsoftin myyntijohtajasta ja Intian Yahoon johtajasta vaimoineen. Niin, vaimot ovat kaikki niin ikään maailmalla opiskelleet ja korkeasti koulutettuja. Työura on kuitenkin jäänyt siksi ajaksi, kun mies on tehnyt uraa, asuinmaat ovat vaihdelleet ja itsellä on perhe huollettavana.

Ehkä sitten, kun lapset on saatu sijoitettua maailman huippuyliopistoihin, on intia­laisnaisillakin mahdollisuus palata työelämään. Ystäväni Urvashi on päässyt takaisin työn syrjään ja toimii erään japanilaisyrityksen kirjanpitäjänä.

Hän on ikionnellinen, kun saa omien sanojensa mukaan käyttää aivojaan ja hyödyntää opintojaan. Niin on myös miehensä Raghuveish, sillä vaimon hyvinvointi heijastuu koko perheeseen.

Kovin tyytyväisiltä ja tehokkailta vaikuttavat myös muut seurueen korkeakoulutetut­ naiset. Siksipä tunnenkin itseni varsinaiseksi ilonopilaajaksi, kun ryhdyn kyselemään heidän eläketurvastaan.

Jaetaanko miehen eläke jotenkin molemmille puolisoille vai miten ihmiset vanhuuden turvansa ja muun sosiaaliturvansa hoitavat? Hävettää, kun en ole ottanut ennen matkaa oman ammattipiirini asioita selville, mutta eivät ne tunnu olevan tuttuja paikalliselle yläluokallekaan.

”Gee, pension? Haven’t ever even thought about it”, toteaa Suomessakin asunut Ambika, ja juttu tyrehtyy siihen.

Kuten usein käy, piirtyvät oman yhteiskunnan hyvät rakenteet entistä selvemmin etäisyyden päästä. Se, että suomalaisnaisella on oma koulutus, oma työ, oma palkka ja oma eläke, on itse asiassa aika hieno­ juttu – itsestäänselvä kylläkin – mutta silti. Ajatus totaalisesta taloudellisesta riippuvuussuhteesta toiseen ihmiseen ahdistaa.

Mutta ei ole maailma valmis Euroopassakaan eikä edes meillä Suomessa. Naisten ja miesten eläke-erot ovat liian suuret, Suomessa eurooppalaista keskitasoa.

Vielä synkemmäksi kuva muuttuu, kun pysähtyy ajattelemaan eläke-erojen syytä: tietenkin palkkaerot, jotka Suomessa ovat eurooppalaista keskitasoa suuremmat. Siis valtaosassa muissa Euroopan maissa naisten ja miesten palkkaerot ovat pienemmät kuin meillä.

Laitetaanpa ensin omat palkka-asiat kuntoon, niin eläkekin hoituu siinä sivussa.

Kati Kalliomäki

päätoimittaja

Digilehti: Työeläke-lehti.fi

Twitter: @KatiKalliomaki