Työeläkevakuuttajat

Liiketoiminnan kannalta yhdistyminen oli järkiratkaisu. Toimitusjohtaja Carl Pettersson korostaa, että yhtiöillä oli pitkä yhteinen tausta jo rinnakkaisvakuuttamiskumppanuutena. (Arkistokuva)
Liiketoiminnan kannalta yhdistyminen oli järkiratkaisu. Toimitusjohtaja Carl Pettersson korostaa, että yhtiöillä oli pitkä yhteinen tausta jo rinnakkaisvakuuttamiskumppanuutena. (Arkistokuva)

Fuusio vahvistaa

Veritasta

Pensions-Alandia ja Veritas Eläke­vakuutus muodostivat tammikuun alussa yhdessä työeläkeyhtiön, joka jatkaa liiketoimintaa Veritaksena.

teksti anne iivonen | kuva Karoliina Paatos

Veritas on yksi Suomen neljästä eläkeyhtiöstä. Markkinaosuudeltaan se on pienin työeläkeyhtiöistä lähes 80 000 vakuutetullaan ja noin kolmen ja puolen miljardin euron sijoitusomaisuudellaan. Työeläkkeitä Veritas maksaa noin 35 000 etuudensaajalle.

Veritaksen toimitusjohtaja Carl Pettersson iloitsee fuusion syntymisestä: hoitokustannukset alenivat, kun kahden yhtiön hallinto laitettiin yhteen.

Paksu lompakko eli varsin vahva taloudellinen asema ja sujuva kaksikielisyys ovat yhtiön valtteja. Sekä Veritas­ että siihen fuusioitunut Pensions-Alandia ovat aikojen saatossa onnistuneet erittäin hyvin sijoitustoiminnassaan.

Toissa vuonna Veritaksen vakavaraisuusaste oli 131,6 ja sitäkin vakavaraisemman Pensions-Alandian 143,0. Vakavaraisuusaste kertoo sen, kuinka paljon eläkevakuuttajan omaisuus ylittää vastuuvelan.

– Fuusio vahvistaa vakavaraisuuttamme noin prosenttiyksiköllä, Pettersson sanoo.

Asiakkaille fuusio näkynee entisestään parantuvan vakavaraisuuden sekä kustannustehokkuuden vuoksi suurempina asiakashyvityksinä.

Petterssonin arvion mukaan tehokkaampi toiminta parantaa yhtiön hoitokustannusprosenttia kolme prosenttiyksikköä tänä vuonna.

Jos arvioitu tulostahti pysyy, ensi vuonna jopa neljällä prosenttiyksiköllä.

– Fuusio ei vaadi toimenpiteitä asiakkailta. Vakuutukset ja eläkkeet jatkuvat entisellään, painottaa Veritas tiedotteessaan.

Miljoonan euron vuosittaiset säästöt uusi yhtiö saavuttaa yhteisellä hallinnolla ja yhteisellä tietojärjestelmällä. Tietojärjestelmäratkaisut on luotu jo olemassa olleeseen Veritaksen tietojärjestelmään.

Toimitusjohtaja Pettersson lupaa kulukuria hallintomenoissa, mutta ei vähennyksiä yhtiön henkilöstömäärässä. Henkilöstöä Veritaksessa on yhteensä noin 150. Heistä kolme siirtyi Alandiasta entisinä työntekijöinä.

Yhtiön pääpaikka pysyy Turussa, kuitenkin noin puolet sijoitus- ja myyntipuolen työntekijöistä työskentelevät Helsingin toimipisteessä. Edelleen palveluyksikkö Maarianhaminassa tavoittaa ahvenanmaalaiset asiakkaat.

Veritaksen ominaislaadussa kaksikielisyys sekä pienen ja keskisuuren yritystoiminnan tuntemus korostuvat.

Fuusio vahvistaa vakavaraisuuttamme noin prosenttiyksiköllä.

Carl Pettersson, toimitusjohtaja, Veritas