Tutkimusseminaarien kevätkauden ohjelma alkanut

Asiantuntijat taustoittavat eläkefaktoja tutkittuun tietoon perustuen.

Eläketurvakeskuksen kevätseminaareissa eläketurvan asiantuntijat tarkastelevat muutoksen suuntaa ja eläketurvan vaikutuksia tutkitun tiedon valossa.

Sarjan aloittivat helmikuussa ekonomistit Kati Ahonen ja Juha Rantala aiheenaan eläkeläisten toimeentulo.

Tilaisuudet kestävät puolitoista tuntia tors­tai-iltapäivisin kello 14 alkaen. Pidempikestoisempia ovat 16.2. seminaari (klo 13.30–16) ja koko päivän kestävä kansainvälinen seminaari toukokuussa.

Seminaareihin ilmoittautumiset toivotaan ­viimeistään viikkoa ennen seminaaria ver­- kossa www.etk.fi/seminaarit tai sähköpostilla tutkimus@etk.fi.

Tilaisuudet järjestetään Eläketurvakeskuksen toimitalossa (Kirjurinkatu 3, Itä-Pasila, Helsinki). Seminaareihin voi osallistua myös Lync (Skype for Business) -sovelluksen kautta.

Toukokuussa koko päivän kansainvälinen seminaari

Seminaarikausi huipentuu 19. toukukuuta kansainväliseen konferenssiin.

Seminaarissa eläketurvan huippuasiantuntijat tarkastelevat muutoksen suuntaa ja kehityksen vaikutuksia. Keskustelua käydään näistä teemoista: millä tavoin työelämän joustot ja työntekijöiden elämäntilanteet vaikuttavat eläketurvaan; miten eläkejärjestelmiä uudistetaan eri puolilla maailmaa?

Pääpuhujina ovat Anna D’Addio (OECD), Joakim­ Palme (Uppsalan yliopisto), Traute Meyer (South- amptonin yliopisto), Dirk Hofäcker (Duisburg- Essenin yliopisto) ja Kathrin Komp (Helsingin yliopisto).

Kommenttipuheenvuorot kuullaan seuraavilta: Katja Veirto (Akava), Jaakko Kiander (Ilmarinen), Noora Järnefelt (ETK) ja Roope Uusitalo (Jyväskylän yliopisto).

Seminaari on koko päivän mittainen ja siihen ilmoittaudutaan erikseen.

Lisätietoja: www.etk.fi/conference-2017/