pääkirjoitus

Riski ja rakkaus

Vakuutus ja riski muodostavat sopusointuisen parisuhteen. Yhteen hitsautuneiden, vanhojen pariskuntien tavoin voi jopa luonnehtia, ettei ole toista ilman toista. Tai ainakaan vakuutusta ei ole ilman riskiä, sillä mitä järkeä olisi varautua sellaiseen uhkaan, jota ei edes ole?

Työeläkevakuutuksen uskollinen puoliso on työkyky. Koko eläkevakuutuksen idea perustuu varautumiseen aikaan, jolloin työkyky syystä tai toisesta loppuu.

Useimmiten työkyvyn vie vanhuus, jolloin riski on ollut hyvin tiedossa ja ajoitus sekä vakuutuksenottajan että vakuutusyhtiön hallinnassa jo vuosikymmenen ajan. Ja kun riski laukeaa, saa ihminen vanhuuseläkettä – yksinkertaista, eikö totta?

Riski voi laueta myös kesken työuran. Tulee työkykyä nakertava vika, sairaus tai vamma, jolloin apuun tarvitaan työkyvyttömyyseläkettä. Toimeentulo voi lakata myös lopullisesti eli kuolemaan, ja vakuutuskorvaus tulee perhe-eläkkeen muodossa.

Ei siis ihme, että työkyvystä, tuosta pääriskistä, on niin paljon puhetta tällä toimialalla. Ei myöskään ole tarvetta kummastella, miksi työeläkevakuutusyhtiöt panostavat sen hallintaan niin paljon.

Eläkeyhtiöiden rahalliset satsaukset asiakasyritystensä työhyvinvointiin maksavat onnistuessaan itsensä takaisin.

Rahan käyttöä paheksutaan herkästi, mutta hyvässä riskienhallinnassa kumpikin osapuoli voittaa.

Jos tarkkoja ollaan, tässä vaiheessa parisuhteeseen tulee kolmaskin osapuoli, sillä työntekijät voivat paremmin ja jaksavat töissä pidempään, työkyvyttömyyseläkkeiden vähentyminen alentaa työnantajan vakuutusmaksua ja työeläkeyhtiö pitää riskienhallintansa ja bisneksensä kurissa.

Toista se saattaa olla syystä tai toisesta yksin sinnittelevällä yrittäjällä. Tällä ja monesti myös pientyönantajalla on vielä parantamisen varaa sekä eläkevakuuttamisessa että työhyvinvointiin panostamisessa.

Yrittäjä kantaa usein riskiä työkyvystään pitkälti itsellään, omalla jaksamisellaan, ja vakuuttaa toimintansa minimiin. Se on tienestien niukkuudessa ymmärrettävää, mutta sen seurauksena lovetun sosiaaliturvan ja riskien hallinnan näkökulmasta harmittavaa.

Jokainen liitto, hyväkin, tarvitsee aina aika ajoittain huolenpitoa.

Välittäminen eheyttää myös riskin ja työkyvyn harmonian.

Kati Kalliomäki

päätoimittaja Työeläke-lehti.fi

Digilehti: työeläke-lehti.fi

Twitter: @KatiKalliomaki