kokemuksen ääntä

Konkarit kohtasivat

uudet valot syttyivät VALMENNUKSESSA

Poisoppiminen on tehtävä aktiivisesti. Muuten ei voi korvata entisiä rutiineja. Kolmen konkarin, Riitta Kauramäen, Kaija Huuskon ja Mari Sorvalin kommentit ovat rohkaisevia. He kertovat kokemuksensa asiantuntijavalmennuksesta.

Teksti Anne Iivonen Kuvat Kai Widell

Nyt loistavat ledit leidien päässä! Näin luonnehtii parikymmentä vuotta työeläkealalla toiminut Riitta Kauramäki. Julkisen sektorin eläkeasioiden syväosaajana hän ryhtyi kehittämään taitojaan Eläketurvakeskuksen vuoden kestävässä asiantuntijavalmennuksessa.

Asiantuntijana työeläkealalla -valmennuksen Kauramäen kanssa yhtä aikaa aloittivat Kaija Huusko Innovasta ja Mari Sorvali Ilmarisesta. Kahvilatapaamisessa kolmikko kertaa meneillään olevan koulutusvuoden tähänastista antia.

Verkostot avautuivat

Kaija Huusko, Financial Controller Innovasta kertoo, että hän hakeutui valmennukseen verkostoituakseen työeläkealalla sekä syventääkseen taitojaan asiakaskohtaamisissa.

– Koulutuksen suoritettuani tunnen työeläkealaa laaja-alaisemmin. Myös kollegoiden palaute on kullanarvoista, Huusko mainitsee kahvilatapaamisessa.

Huuskon asiakkaina työssä ovat eläkesäätiöt ja -kassat, joille Innova tuottaa kokonaisvaltaista palvelua toiminnan kaikissa vaiheissa.

– Kuulemistani luennoista olen saanut hyvin paljon yleistietoa, jota voin hyödyntää työssäni. Luennoitsijat ovat olleet todella osaavia ja mahtavia.

Pintaa syvemmälle

Koulutus on herättänyt samansuuntaisia ajatuksia Riitta Kauramäessä, kolmikon kokeneimmassa. Hän ennättää muistuttamaan, ettei uuden oppiminen ole iästä kiinni. Metodit ovat erilaiset; siinä missä nuori oppii nopeasti, konkari viiltää siivut syvemmältä.

– Kristallisoitunutta älyä. Sitä minä uskon kerryttäneeni koulutuksessa. Oppi menee pintaa syvemmälle. Kuulemistamme luennoitsijoista filosofi Esa Saarinen jäi etenkin mieleen. Hän sanoi osuvasti, että oma käyttöjärjestelmämme kaipaa aika ajoin päivityksiä ja uusia applikaatioita.

Toisena suosikkinaan Kauramäki mainitsee Eläketurvakeskuksen erikoistutkijan, Mervi Takalan luennon Kansalaisten luottamus työeläkejärjestelmään.

– Valot syttyivät häntä kuunnellessa. Vahvistui käsitys, että hyvä asiakaspalvelu ja selkeät päätösten perustelut ovat tärkeitä asioita luottamuksen säilyttämiseksi ja parantamiseksi, Kauramäki kertoo.

Kauramäellä on työelämää jäljellä vielä kymmenisen vuotta. Hän näkee edessään paljonkin mahdollisuuksia kristallisoituneen älyn hyödyntämiseksi.

– Urapolullani olen saanut jatkuvasti kehittyä työssäni ja tehdä monipuolisia tehtäviä. Urani työeläkealalla on kestänyt reilut 20 vuotta. Tässä vaiheessa luotan taitoihini siinä määrin, että uskon voivani jakaa osaamistani myös toisille, Kevassa erityisasiantuntijana työskentelevä Riitta Kauramäki tuumaa.

Uutta energiaa ja ymmärtämistä

Uusien kontaktien lisäksi energiaa, kokemuksia ja jokapäiväisiä oivalluksia pitää tärkeimpinä koulutuksen anteina Mari Sorvali, vakuutusasiantuntija eläkeyhtiö Ilmarisesta.

Valmennuksesta Mari Sorvali sai oivalluksia ja ajateltavaa. Mutta ei pelkästään niitä, vaan työkaluja itsensä ja asiantuntijuuden kehittämisessä.

– Tiedon syvällisempi tuntemus tekee minulle hyvää. Luonteelleni ominaisesti haluan ottaa selvää asioista ja ymmärtää kokonaiskuvan laajemmin, Sorvali sanoo.

Työntekijän ja yrittäjäeläkkeiden asiakaspalvelutehtävissä hän on urallaan edennyt osastokouluttajaksi, siitä tiimiesimieheksi ja nykyistä tehtäväänsä ennen asiakaspalvelupäälliköksi. Viime vuodet hän on toiminut yrittäjän työeläkevakuuttamisen asiantuntijana.

Työssään hän muun muassa kouluttaa ja perehdyttää asiamiehiä ja kollegoitaan etenkin yrittäjän eläketurvaan liittyvissä asioissa.

– Jos koulutettava kysyy jotain, josta en tiedä, haluan selvittää asian itselleni perin juurin. Juuri tällaisen syventävään ammatissa kehittymisen näen tarpeelliseksi. Itsensä kehittäminen on jatkuva prosessi.

Sorvali antaa ison kiitoksen esimiehelleen, jonka sparraamana hän innostui noin vuoden kestävästä valmennusjaksosta. Samaa sanoo Huusko.

– Esimieheni kannustuksesta löysin koulutuksen ja päätin hakea mukaan tähän mainioon valmennukseen, Kaija Huusko sanoo.

Ylellinen mahdollisuus

Kolmikko pitää työeläkevalmennuksen antia tärkeänä ammatillisessa kehittymisessään.

– Onhan tämä suunnattoman ylellistä, että saa syventyä rauhassa johonkin aiheeseen koko päivän kerrallaan, Riitta Kauramäki toteaa.

Valmennuksessa syntynyt positiivisuuden kierre kannattele pitkälle arkisessa tekemisessä työpaikallani.

– Innoissani kerron tiimissäni, mitä kaikkea olen täällä kuullut ja kokenut. Hyvän voi jakaa työyhteisössä ja näin syvennän täällä oppimaani uudelleen, Kaija Huusko Innovasta summaa.

Riitta Kauramäki

kuka?

Riitta Kauramäki

Ikä: 56-vuotias

Koulutus: varanotaari

Työ: erityisasiantuntijana Kevassa.

Työura eläkealalla: Työeläkealalla vuodesta 1994 monipuolisissa työtehtävissä. Perehdyttää työssään alalle tulleita. Työeläkkeiden syväosaajana tuntee sosiaaliturvan ja työelämäkysymykset omakseen.

Kaija Huusko

kuka?

Kaija Huusko

Ikä: 53-vuotias

Koulutus: talouspäällikön tutkinto, laskentamerkonomi.

Työ: Financial Controllerina Innova Palvelut Oy:ssä,

Työura eläkealalla: Työeläkealalla vuodesta 2012 huolehtinut eläkesäätiöiden ja -kassojen taloushallinnon palveluista, pitkä työura taloushallinnon asiantuntijatehtävissä.

Mari Sorvali

kuka?

Mari Sorvali

Ikä: 45-vuotias

Koulutus: KTM, VTS

Työ: vakuutusasiantuntija Ilmarisessa.

Työura eläkealalla: Työskennellyt työeläkealalla vuodesta 2004 Ilmarisessa. Asiakaspalvelutehtävistä edennyt osastokouluttajaksi, tiimiesimieheksi, asiakaspalvelupäälliköksi ja YEL-vakuutusasiantuntijaksi.

Kehity asiantuntijana

Syksyn valmennukseen ilmoittautuminen käynnistynyt

Asiantuntijana työeläkealalla -valmennus vahvistaa ja syventää asiantuntijan työeläkejärjestelmän tuntemusta ja kehittää työssä tarvittavia taitoja. Lisäksi valmennus tarjoaa mahdollisuuden verkostoitua muiden alalla työskentelevien asiantuntijoiden kanssa.

Valmennus on suunniteltu työeläkealalla asiantuntijatehtävissä toimiville. Noin vuoden kestävän työeläkealan täydennyskoulutuksen tavoitteena on tukea alan asiantuntijuuden kasvua.

Syyskuussa käynnistyvä koulutusohjelma jatkuu toukokuulle 2017 ja sisältää 12 lähiopiskelupäivää, kehittämistyön ja asiantuntijatyön arvioinnin.

Eläketurvakeskus vastaa valmennuksen suunnittelusta ja toteutuksesta. Lähijaksot toteutetaan pääsääntöisesti Eläketurvakeskuksen tiloissa Helsingin Itä-Pasilassa.

Syyskuusta toukokuulle jatkuvan koulutusjakson hinta on 3 800 euroa osallistujalta. Hakuaika koulutukseen on käynnissä.

Ilmoittautumiset 30. huhtikuuta mennessä. Lisätietoja verkkopalvelusta: www.etk.fi/koulutus

Marina Sirola

Seuraava valmennusjakso alkaa syyskuussa. Noin vuoden kestävän työeläkealan täydennyskoulutuksen järjestää Eläketurvakeskus.