kirja kolahti

Järjen ja arjen sanavalintoja

Tiedottaja Krista Kukkanen työstää tekstejä sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosastolla. Kirjavalinnat kertovat arjen pienistä iloista.

Viestinnän käsikirjasta löytyy aina apu

Oman työn perusasioiden äärelle on hyvä palata silloin tällöin. Miten tehdään hyvä tiedote? Mitä on vaikuttamisviestintä? Elisa Juholinin kirjoittama Communicare! Kasva viestinnän ammattilaiseksi on kulunut käsissäni monet kerrat.

Kirja on elänyt viestinnän muutoksessa mukana. Ensimmäisen kerran Communicare ilmestyi vuonna 2001, ja viimeisin uudistettu painos on vuodelta 2013. Kirjasta löytyvät hyvin tiedot siitä, miten viestinnän perusasiat tulee hoitaa.

Konstailematonta kotiruokaa

Sain opiskeluaikoinani lahjaksi Marttaliiton julkaiseman Penninvenyttäjän keittokirjan. Kirjasta sai tuolloin sopivat ruokaohjeet opiskelijan kukkarolle.

Nykyään etsin kirjasta konstailemattoman kotiruoan ohjeita. Penninvenyttäjän keittokirjan ohjeet ovat selkeitä ja yksinkertaisia.

Ihan kaikkia ohjeita en ole kokeillut. Koulumuistot vaikuttavat vieläkin siihen, että ohitan yhä tillilihan ohjeen.

Sanojen ilotulitusta

Anna Gavaldan romaani Kimpassa on tarina, joka on ilo lukea kerta toisensa jälkeen. Jos suomenkielinen versio kyllästyttää, voi kirjan valita vaikka englanniksi tai ruotsiksi.

Gavalda kertoo tarinan kolmesta nuoresta aikuisesta lämpimästi ja myötäelävästi. On mukava uppoutua maailmaan, jossa on vielä hyvää tahtoa ja halua auttaa muita.

Kirjailijan käyttämä kieli on huumorintajuista sanailua, josta ainakin minä nautin. Ehkä tämä on laatuhömppää, mutta ilman tätä elämäni olisi aivan liian tylsää.

Satujen lumoissa

Sain pikkutyttönä joululahjaksi satukirjan Olipa kerran. Iltaisin isäni luki meille lapsille kirjasta aina yhden tarinan.

Ehdoton suosikkini oli ja on vieläkin tarina lasivuoren prinsessasta. Miten ihmeessä prinsessa oli päässyt lasivuoren huipulle, jos prinssit eivät päässeet lasiseinämää ylös? Olen lukenut tarinoita myös omille lapsilleni. Myös he pohdiskelevat samoja asioita kuin minä.

Kirjan kuvitus on hieno ja johdattaa lukijan satumaiseen maailmaan.

Krista Kukkanen

Kuka?

Krista Kukkanen

Ikä: 46-vuotias

Koulutus: filosofian maisteri

Työ: tiedottajana sosiaali- ja terveysministeriössä

Lähellä sydäntä: perhe ja pyöräily

Aikoo lukea: Fredrik Backmanin kirjoittaman kirjan Mies, joka rakasti järjestystä.